Rozhovor s Lukášem Bodečkem

07.02.2010 13:19

Lukáši, jseš odchovancem brankovského fotbalu, na které období zatím vzpomínáš nejraději a proč?
Asi nejraději vzpomínám na náš postup z 3.třídy do Okresního přeboru. Hráli jsme tenkrát o postup myslím v Hošticích - Herolticích, byl to špíl první s druhým, jim stačila remíza, my museli  vyhrát. Dal jsem tak první gól a to hlavou a do teďka nevím, jak to tam spadlo...Ta sezóna se nám opravdu vydařila, kdo ví, možná je to i tato...

Můžeš nám přiblížit svoji prozatímní fotbalovou pouť?
Začínal jsem tady v Brankách v mladší přípravce, to mi bylo asi šest, no a pak to šlo přes ml. a st. žáky... Dorost se v té době v Brankovicích nehrál, takže jsem to zkusil v Bučovicích na pár zápasů. Ikdyž se mi tam střelecky docela dařilo, chtěl jsem za každou cenu zůstat "doma" v Brankovicích. V té době mi bylo nabídnuto hrávat za muže v Brankovicích, takže jsem neváhal ani minutu. Nicméně velmi rychle jsem pochopil, že fotbal hraný ve skupině "žáků" se od toho mužského hodně liší a je to opravdu velký skok. Po nějaké době jsem začal hrávat stabilně v základní sestavě a takhle je to prakticky dodnes..

Když jsi hrál před třemi lety v Brankovicích I.B třídu, tušil jsi, že to vydrží jen jeden ročník?
Samozřejmě, že jsem věřil, že to udržíme a už nikdy nespadneme... Dokonce jsem si tím byl na 100% jistý, vždyť ta eufórie byla obrovská, byli jsme fakt dobrej mančaft a jiný kluby z nás měli patřičný respekt..Byla to fakt super sezóna..Ovšem pak jsme museli pěkně rychle střízlivět, byli jsme nováčci a nikdo se s náma nepáral. Musím však podotknout, že mnoho zápasů jsme prohráli smolně a spoustu vlastní vinou..Bylo tu i spousta remízových zápasů, které jsme měli vítězstvím strhnout na naši stranu. Nicméně je to pro mě dobrá zkušenost, ikdyž to takhle dopadlo..

Obohatila tě tato soutěž nějak, nebo si myslíš, že okres a I.B je na stejné úrovni?
Jak jsem již naznačil dříve, myslím, že nám to každýmu lecos dalo a snad jsme i pochopili, že fotbal se vždycky hraje až do poslední minuty a dobře víme, že to za nás nikdo neodehraje...Z toho plyne, že I.B se skutečně hraje na vyšší úrovni, je potřeba zkvalitnit a rozšířit fotbalový kádr..

Asi se nemusím ptát, zda bys ještě vyšší soutěž rád zkusil, nebo je to jinak?
Určo bych do toho šel znovu a to tak, že kozama vpřed, teďka bysme doufám už neusnuli na vavřínech..

Na které zápasy v I.B nejraději vzpomínáš?
No moc jich pravda nebylo..:-D Ale dobře si vzpomínám na náš první zápas doma s Bohdalicema..Byl plný dům a my vyhráli, myslím 2:0...Myslím, že jsem jsem pomohl i gólově..

Vraťme se do současnosti, jak bys zhodnotil současnou podzimní část sezony?

No, nechci nijak předbíhat, ale když se podíváme na současnou tabulku, tak můžeme být prozatím spokojeni..Otázka je, jaké máme ambice a jaké jsou naše cíle...Myslím, že by se tady většina kluků nebála jít do toho naplno a nakopat Drnovicím zadek, tím pádem do I.B...takže co dodat, bojujme, já jsem pro..


Zkusil jsi i místo stopera i dkyž jsi považován za klasické falešné levé křídlo, který post ti vlastně nejvíce vyhovuje?
Jo jo, já nebyl už akorát v brance a jak sleduju Vencu, tak se tam v nejbližší době určo neukážu...No jo, Venca je prostě dravec..."Mám..., máš...???":-D 8-) Ale vážně, asi nejlíp mi vyhovuje levá záloha s podporou útoku, to mám fakt rád..Samozřejmě to taky záleží na soupeřovi, jak tě nechá hrát a dýchat a to se potom od toho vyvíjí celá tvoje hra..
Nicméně na postu stopera se mi taky líbilo, ikdyž jsem si tam přišel jaksi "za bukem", páč to předemnou kluci vždycky posbírali...Pamatuju si, že jsem po zápase spíš nemohl mluvit, než že jsem byl unavenej fyzicky...:-D Teďka je to už vyřešený, máme tam Lukina a ten to hraje dobře a zodpovědně...

Které utkání řadíš mězi své nejpovedenější?
Tak to ti neřeknu, snažím se každý špíl odehrát naplno a do vítězného konce...

Jak vidíš prozatímní zimní přípravu, zlepšil, změnil bys něco?
Zimní příprava je naprosto v pořádku. Kdo chodí ještě do školy nebo nepracuje na směny, může chodit 3x týdně trénovat, běhat, posilovat, atd..Myslím, že když to bereš zodpovědně, tak to bohatě stačí. Na současných trenincích bych nic neměnil.
 
Zúčastníš se již poněkolikáté zimního soustředění na Rusavě, cítíš že tuto sezonu by se mohlo soutředění povést a pomoci k jarním bojům o postup?
Určitě ano! Myslím, že počasí bude luxusní, lepší si ani nemůže přát..Je potřeba na sobě během tohoto týdne zapracovat a společně si zamakat....A v neposlední řadě samozřejmně stmelit kolektiv...doufám, že každý něco vezme..:-D

Myslíš si, že úroveň okresního přeboru je za poslední roky nejkvalitnější?
Tak nevím, jestli nejkvalitnější, ale asi jde pomalými krůčky nahoru..Pro nás je ale teďka důležitější otázka, co se týče I.B, néé?;-) a ta je určitě kvalitnější než OP..

Jak hodnotíš zázemí, stadion, treninky v Brankovicích?
Zhrnuto do jedné věty, pozitivně. Někdy mi trošku vadí to, že někdy není možnost si některé věci vyzkoušet přímo na hlavním trávníku, je to přece naše hřiště, je to naše výhoda, že je tak velký a široký hřiště, tak se na něm naučme hrávat se vším všudy,  a to i na treninku...Je to naše výhoda, tak toho využijme.. Odsud by si soupeři neměli odvážet žádný body!

Sleduješ i jiné soutěže? které?
Sleduju, hlavně dívčí plážový fotbálek, viď Rostičku...:-D Nicméně nejradši LM, NHL a pokud je dobrý zápas, tak UZ K1.

Jak tipuješ letošní finále LM a kdo podle tebe nakonec zvítězí?
Těžko říct takhle z hlavy..Asi bych uvítal Manchester x Barcelona, vítěze znám, klidně si vsaď na Barsu...

Letos bude také MS, těšíš se a komu budeš fandit, když naši nebudou učastníky?
Cože?To jako, že naši nepostoupili...?Tak tomu nevěřím..:-D Nicméně se určo těším, myslím, že uvidíme kvalitní zápasy...Mám rád kvalitní fotbal "nohoru dolů", a kdo ho bude hrát, tak tomu budu fandit.

Na závěr, vzkázal bys něco někomu rád?
Chci nám všem popřát ještě o trošku kvalitnější sezónu, než jaká byla teďka, no a příští rok tím pádem v I.B... a taky bez zranění.


Děkuji